Meer over mij te weten komen? Dan ben je op deze pagina op het juiste adres!

Hoi, ik ben kim!

“Zes jaar geleden heb ik met een vakantiefoto van Indonesische rijstvelden mijn eerste internationale fotowedstrijd gewonnen. Na deze verrassing heb ik mijn trouwe Nikon D3300 ingeruild voor een professionele spiegelreflexcamera. Daarna volgden er nog meer internationale fotowedstrijden waarmee ik met drie landschapsfoto’s (één uit Schotland en twee uit IJsland) heb mogen winnen, super tof!”
“Meer waardering kan je als fotograaf niet krijgen. Dacht ik.”
“Ik werkte voorheen als paramedicus op de poli oogheelkunde in het ziekenhuis. De poli zou een zelfstandig behandelcentrum worden en had dus een eigen professionele website nodig. En toen kwam de vraag of ik de foto’s wilde verzorgen voor de website.”
“Kleine donkere kamers met fel verlichte apparatuur waarbij mensen op “natuurlijke wijze” en onherkenbaar in beeld moesten zijn. Dit was heel iets anders dan wat ik normaliter fotografeerde, maar het was geweldig om te doen!”
“Nadat ik meer en meer aanvragen kreeg namen de fotografie kriebels ook meer toe.”
“Inmiddels is de rest geschiedenis, de stap naar freelance fotograaf heb ik op natuurlijke wijze kunnen zetten. Door de jaren heen heb ik een groot en divers portfolio op kunnen bouwen. Mijn portfolio is mogelijk meer divers dan bij collega fotografen. Ik vind afwisseling van verschillende soorten fotoshoots geweldig! De afwisseling zorgt ervoor dat ik niet op de “automatische piloot” fotografeer.”
“Iedere fotoshoot is uniek en vraagt om een eigen aanpak en benadering.”

“Mijn andere hobby naast fotografie beoefen ik al wat langer. Al ruim 15 jaar werk ik met foto- en designsoftware. Als tiener ben ik begonnen met Paint Shop Pro waarna ik later overschakelde naar Photoshop en Lightroom.”
“Voor mij is grafische nabewerking de kers op de taart. Ik vind het super om foto’s te perfectioneren door details zoals kleur, compositie en belichting aan te kunnen passen.”
Maar uiteraard is de sky the limit, dus extra wensen qua fotobewerking zijn altijd mogelijk.”
Kim van Dijk, fotograaf NOW Fotografie uit Gelderland.

De persoon achter de camera

Mijn naam is Kim (1989), geboren en getogen in de Betuwe (Gelderland). Ik woon samen met mijn vriend en kat in Hellouw, een klein dorpje langs de Waal. Naast mijn vriend en kat is mijn moestuin mijn andere grote liefde, hier ben ik heel wat uurtjes te vinden. Het fijne aan fotografie vind ik dat de foto’s soms gewoon een fijne bekomstigheid zijn! Het is elke keer genieten om mooie zonsopkomsten te zien en prachtige details te onthullen met macrofotografie.

Mijn stijl
Ik fotografeer op een informele wijze waardoor de fotoshoots ontspannen en spontaan zijn. Dus geen geforceerde glimlach of ongemakkelijke geposeerde houdingen. Ik werk zoveel mogelijk met natuurlijk licht, zo ontstaan er mooie natuurlijke foto’s.

Kim van Dijk, fotograaf uit Hellouw, Gelderland, handtekening.
“Als fotograaf heb ik een liefde voor beeld en kan ik helemaal enthousiast worden van mooi licht of een prachtige compositie! Maar het mooiste aspect van fotografie is het verhaal die een foto verteld. Een verhaal die generatie op generatie word doorgegeven, een verhaal die bij mensen naar boven komt bij een enkele blik op een foto.”